Bussen ofta på villovägar

För några veckor sedan stod jag, med ett antal resenärer, vid Stocksunds torg och väntade på buss 601H. Displayen visade först ”En minut kvar” sedan ”Nu”. Ingen buss kom förrän efter 30 minuter. Stor irritation. Vänlig dam på SL upplyste att problemen berodde på en ny entreprenör som uppenbarligen inte var riktigt inkörd.

Kontakter med grannar och vänner visar på mycket dåligt fungerande busstrafik. Försenade turer som innebär missade besök på vårdcentralen och inställda sammanträden.

Att vänta en halvtimme upp till en timme är inte ovanligt. Tre skolbarn väntade på bussen i tio graders kyla i en halvtimme, tills en vänlig mormor fick hämta dem och köra.

Nytt försök, den 23 januari, med buss 601H, Ingen buss på en halvtimme. Så här får det inte fortsätta. Kan ingen bjuda in SL:s vd Anders Lindström på en busstur i Danderyd så att han får se hur eländigt det är. Lindström var ju tidigare insatschef i Försvarsmakten och bör ju vara väl medveten om vikten av precision och att hålla tider. Och tala gärna om att SL:s ansvar gäller även utanför tullarna. En ny entreprenör tar man väl för att få högre kvalité och bättre punktlighet. Men här verkar något gått ordentligt snett i upphandlingen.

Erik Hafström, Stocksundsbo