ANNONS

”Bussexplosionen har nog inte hänt”

Insändaren bättre säkerhetsanordningar i Katarinabergets bussterminal
Insändaren bättre säkerhetsanordningar i Katarinabergets bussterminal
Biogastanken på taket till en SL-buss är så säker, att den egentligen inte kan explodera. Sannolikheten för det är så liten, så det som hände vid Klaratunneln nog egentligen inte har hänt. Det som egentligen inte kan hända kan ju inte vara sant. Sannolikheten för det är så liten, att den är försumbar heter det då.
ANNONS

Fast det är olika före och efter. Efter att det har hänt, är det nästan sant att det som hände, har hänt. Att en sådan explosion skulle hända i Katarinabergets bussterminal är ännu mer osannolik, eftersom det som inträffade vid Klaratunneln egentligen inte kunde inträffa ens där, vilket hade varit mer sannolikt eftersom det var där det hände. Om det nu gjorde det.

En sådan olycka inträffar bara en gång på flera tusen år och då är det ju osannolikt att den har inträffat redan nu. Och då är det ju ytterst osannolikt att den kan inträffa i Katarinaberget,

i alla fall inte samtidigt som vid Klaratunneln. Sannolikheten för det är så löjligt liten så den finns inte … Fast bara lite.

Vi måste dock ha bättre säkerhetsanordningar i Katarinabergets bussterminal, så att det som inte kunde hända vid Klaratunneln inte händer där också. Då kommer ju saken i ett helt annat läge. Hur klarar vi det som egentligen inte kan ske i Katarinaterminalen? Eller hur det blir då??

Sannolikheten för att det som hände vid Klaratunneln ska hända en gång till i Katarinaterminalen redan nu, är så ytterst osannolikt, men det är betydligt sannolikare att det inträffar längre fram och det kan vi inte ta ställning till nu.

Det är dumt att det är sant, att det är så dumt, att man inte tror att det är sant att det är så dumt, men det är sant.

Fritt efter Hasse & Tage.

Bo Eliasson

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.