ANNONS

Butiken slänger en massa bra mat

Skolmat.
Vi måste stå upp för att Sverige ska bli ett så miljövänligt land som möjligt så att vi kan vara en förebild för andra länder.
Jag jobbar på en av alla livsmedelsbutiker och ser en otroligt icke hållbar framtid i hur mycket mat-svinn min butik-, och nästan alla andra butiker i Sverige, åstadkommer.
ANNONS

Vid dagens slut slänger vi allting färskt, eftersom risken finns att det  är gammalt nästa dag och inte ätbart. Men i mer än 90 procent av fallen är det inte alls dåligt.

Allt från bullar, wienerbröd, frukter, grönsaker till kött, kyckling, mejeriprodukter och så vidare, slängs i onödan varje dag, i alla butiker- runt om i Sverige.

Saknas lag

Det finns ingen lag på hur butikens matsvinn ska hanteras på ett klimatsmart sätt. Man får göra hur man vill med resterna. Varför vet jag inte.

I stället skulle man kunna ge det till tiggare eller andra som annars går hungriga.

Detta är ett stort problem som de som inte jobbar inom butiksbranschen inte ser så mycket av. Men jag som själv försöker vara så medveten som möjligt när det gäller miljö och klimatfrågor och åtgärder som jag själv kan göra, stör mig otroligt mycket.

Sverige borde vara en förebild

Det här är något som man måste åtgärda på statlig nivå, då det i grund och botten handlar om lagstiftning kring vad man får och inte får göra med matsvinnet i butiker.

Om fler tar upp detta och kanske till och med skriver ett förslag till regeringen, kanske det finns en chans att det här stora problemet tas på det allvar som det borde göra.

Vi måste stå upp för att Sverige ska bli ett så miljövänligt land som möjligt så att vi kan vara en förebild för andra länder.

Tonåring med klimatångest

ANNONS