ANNONS

Bygg äldreboenden i tre kommundelar

ANNONS

Svar på insändaren ”Vår planering är tvärtom långsiktig” den 12 augusti:

Vi har brist på äldreboenden! I sin insändare den 12 augusti verkar äldrenämndens ordförande Martin Lundqvist (FP) nöjd med att det tillkommit två nya äldreboenden under åtta år med borgerligt styre.

Men han nämner inte att vi har en bristsituation som innebär att kommunen måste placera lika många gamla Haningebor i boenden utanför kommunens gränser som det antal platser som har tillkommit genom dessa två äldreboenden.

Bristen beror på att den borgerliga majoriteten har sagt nej till Socialdemokraternas krav, att det ska tas fram behovs- och utbyggnadsplaner för äldreboenden. Nu har äldreförvaltningens tjänstemän redovisat en behovsberäkning. Men tyvärr har äldrenämndens borgerliga majoritet inte velat möta detta behov med en samlad utbyggnadsplanering, som utgår från de äldres behov och inte från ett eventuellt intresse från något vinstdrivet företag. Eftersom man bör räkna med tre–fyra års planeringstid för ett äldreboende, innebär denna brist på politisk framförhållning ett problem när det gäller att få i gång en utbyggnad som svarar mot det stora behovet. Men vi socialdemokrater vill nu snabbt få fram en aktiv planering för nya äldreboenden i Brandbergen, Jordbro och Vega.

För Äldrenämndens S-grupp, Annett Haaf (S) Gruppledare

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.