Bygg bra och billiga hyresrätter i söderort

Det har byggts tillräckligt med villor och bostadrätter, tycker insändarskribenten.  arkivbild
Det har byggts tillräckligt med villor och bostadrätter, tycker insändarskribenten. arkivbild

Jag är stolt över vår historia av vördnad för det gemensamma, allmännyttan och allemansrätten. Jag känner mig inte utnyttjad för att fler än jag delar något värdefullt för oss alla!

Utveckling är inte fel i sig, det är en förutsättning för liv. Men den överreklamerade marknadens förmåga att lösa samhälleliga och mänskliga problem är rent livsfarlig om den inte regleras.

Vi har tillräckligt med bostadsrätter och villor i våra södra förorter. För att möjliggöra för fler att bosätta sig intill huvudstaden måste vi satsa på allmännyttan med bra och billiga hyresrätter!

Det är inte balans nu, det har gått för långt och jag vill dra i bromsen. Marknaden tänker inte längre än till den egna fickan.

Försök att samla framtidens innovatörer och få dem att överträffa sig själva i ekonomi, ekologi och arkitektur – så att det blir överkomliga kostnader också.

För nu vet vi att, om marknaden med sina fastighetshajar får styra så kommer kostnaderna också att skjuta i höjden! De har haft livets glada dagar under den här regeringen.

Ansträng er lite: Försök hitta områden att bygga på där inte allmänhetens strövområden måste beskäras. Om ni vill förhindra att naturområden förslummas så tycker inte jag att lösningen är nya enklaver med 200 privata villor som utestänger oss förortsbor.

Satsa i stället på att förhöja naturupplevelserna i Rågsveds friområde, vår ’lilla lunga’.