ANNONS

”Bygg inte på Årstafältet”

Årstafältet
Här ska en ny stadsdel växa fram.
Hur kan man plocka bort träden från Årstafältet under fåglarnas häckningstid" undrar insändarskribenten Yvonne.
Att bygga på Årstafältet är kortsiktigt, anser hon.
ANNONS

Hur i hela friden tänker man när man utan någon som helst känsla ”plockar” träden från Årstafältet mitt under fåglarnas häckningstid? Hararna har också sina bohålor med ungar därunder och fasanerna håller till i buskarna.

Politikerna har bestämt att det ska byggas (mot bättre vetande) och då visas ingen pardon. Där står stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog och säger att de letar efter lämpliga sport och aktivitetsytor i Stockholmsområdet… Ja, det finns ju redan på ett lämpligt ställe som också är gammal sjöbotten (Årstafältet). Alltså inte så lämpligt att bygga på.

Varför väljer man då att bygga bort detta område om man nu faktiskt till och med står och påpekar att det behövs?

Vad är det för fel på våra politiker som är helt inkapabla till att lyssna på folket och att bygga för framtiden och istället fattar beslut om kortsiktiga lösningar, sittande i byggherrarnas knä?

Denna förstörelse av gröna ytor måste stoppas nu innan de lyckas förstöra det som är värt att värna om …och det är inte pengar.

Politikerna har inte ens brytt sig om att färdigställa den utlovade Landskapsparken, än mindre att marknadsföra det som den underbara gröna lunga som den är. Trots det  lockar fältet besökare, som på Drakfesten på nationaldagen.

Yvonne