ANNONS

Bygg inte massa hus på Perssons Betong

ANNONS

Hej! Sven Löfberg, ordförande i den lokala hyresgästföreningen Rågstintan i Rågsved.

Jag flyttade till Rågsved 1957 då var jag 8 år, då var det en betongfabrik där, därav namnet Perssons Betong. Man grävde upp stenar där för att använda till betong som man sedan byggde Rågsved av. Därav dessa naturliga platåer som finns kvar på denna plats.

Här har Parkteatern spelat många föreställningar och det har varit andra evenemang där.

Jag har i många år velat ha en fast scen, ett dansgolv och att elen skulle fixas till, och så har det blivit tack vare att exploateringskontoret hörsammade min vädjan. De hörde av sig till mig och undrade vad jag ville göra då berättade jag det och så vart det.

Jag är väldigt glad och stolt att ha fått vara med och utforma Perssons som jag ville ha det, så nu kör vi välbesökta valborgsfirande och andra aktiviteter där med hjälp av övrigt föreningsliv i Rågsved.

Så där kan ni av naturliga skäl inte bygga några hus för ni vill väl inte vara med att ta bort något som har blivit en tradition för oss i Rågsved med omnejd.

Sedan pratas det om att det ska byggas miljövänligt och att man ska kunna bevara grönsakerna längre, jag fattar inte vad ni menar med det, det kan väl inte bli mer miljövänligt som det är nu med alla kollonilotter som är utnyttjade till fullo – det är ju kö till att få någon, och där bevarar de grönsakerna längre så det räcker med det.

Vi måste också tänka på växtligheten och alla djur som bor där nere, ni kan väl inte bygga bort dem också.

Nej, låt oss få behålla vårt friområde som det är och vår Perssons Betong.

ANNONS

Med vänlig hälsning

Sven Löfberg

Valborsfirande är bara en av flera evenemang som brukar hållas i området, skriver insändarskribenten.arkivbild

Nu kör vi välbesökta valborgsfirande och andra aktiviteter där med hjälp av övrigt föreningsliv i Rågsved.

ANNONS