ANNONS

Bygg inte radhus i Hjorthagen

ANNONS

Det har tidigare framkommit att det kommer att byggas ett antal radhus på platsen för garagelängorna mellan Hjorthagens arbetarbostäder byggda på 1930-talet och Norra Djurgårdsstaden. De föreslagna 40 radhuslägenheterna beskrivs som angelägen sammanlänkande bebyggelse mellan de 30-tals-slanka vita huskropparna och Norra Djurgårdsstadens kvartersbebyggelse nedanför.

Hur är det möjligt i ett läge när stadens unga skriar efter bostäder? Radhusen skulle säkert kunna ge plats för över 100 studentlägenheter. Med flera universitet och högskolor inom cykelavstånd och T-bana inpå knuten skulle detta bli en mycket ansvarsfull inriktning. Gräddhyllor med radhusbostadsrätter röjer inte undan bostadsbristen. De minskar inte segregationen utan isolerar än mer. Med en återupprustad park med många studentlägenheter skulle folklivet öka i denna del av Hjorthagen.

Det är dags för en stor ”vit pudel” från många medansvariga politiker, byggare, exploatörer och andra inblandade, ”en pudel” som följs av ett konkret nytt integrerande beslut.

Torkel Tigerschiöld

Vivianne Gunnarsson