Bygg om centrum – men med förnuft

För flera veckor sedan läste jag en artikel i Mitt i Huddinge och efter det undrar jag: Hur tänker politiker och arkitekter? Det bästa för invånarna är det ju inte.

Huddinge C ska göras om. Kommunalvägen och parkeringshus ska försvinna. På Kommunalvägen ska man göra ett torg! Vi har redan två torg och det räcker, och vad gäller parkeringsplatser så skulle vi behöva fler. Men nej, de ska ju tas bort!

Vi besökare i Huddinge C ska, enligt er, åka kommunalt eller gå till fots som vid Friends Arena i Solna, där de måste parkera bilen några hundra meter bort från arenan. Hur ska de äldre människor med värk orka släpa matkassar till bilen som står parkerad långt bort från centrum om parkeringshusen försvinner? Jag tror inte att yngre människor/barnfamiljer heller gillar förslaget.

Som det nu är det perfekt med parkeringshus bakom både Hemköp och Coop. Och hur ska det bli för dem som ska till butiker, banker, restauranger, vårdcentral med mera och alla som bor eller arbetar i centrum, var ska de parkera sina bilar om det inte finns parkeringsplatser?

Det står också i artikeln att man ska bygga på döda ytor. Det finns inga sådana i Huddinge C. Jo, Sjödalsparken förstås, där det finns en scen där man har trevliga och uppskattade program under vår och sommar. Rör inte parken!

Nya bostäder och kontor behöver inte ligga precis i centrum och många barnfamiljer som flyttar till Huddinge köper ofta radhus eller villor.

Planerna på att leda trafiken under marken låter inte bra! Centrala Huddinge har ju varit gammal sjöbotten. Arkitekter och många politiker vet inte hur det var för flera år sedan när grunderna på vissa hus vid dåvarande centrum samt Tingshuset på andra sidan järnvägen höll på att ge sig. Man var tvungen att gräva upp massor, påla och förstärka. Vid Tingshuset finns i dag ett våtmarksområde.

Ni skriver att Huddinge C är populärt, ja men hur populärt kommer kommer det att vara om planerna går igenom?

Huddinge C behöver väl rustas upp och förnyas men gör det med måtta.

Om ni vill att Huddinge C ska fortsätta att vara populärt så ta inte bort Kommunalvägen och parkeringsplatserna.

Fd kommunalanställd i 25 år