ANNONS

Bygg rätt och bygg ­utanför centralorten

ANNONS

I Vallentuna bör vi bygga för Vallentunaborna; lite mindre, enklare, och hyresrätter. Stockholmare får gärna köpa villor och radhus när de som bor där nu själva hittat alternativ. Många bor i hus som numera är för stora, vuxna barn bor kvar hemma efter­som de inte hittar något eget.

Vallentuna behöver utvecklas utanför centralorten; vid järn­vägen och Europavägen. Nya bostads­områden i Karby och Brottby skulle ge ett bättre underlag för både skola, fritid, kommunal och privat service.

Med tätare turer för buss 665 till Vallentuna kunde man tänka sig att även satsa på ett nytt bostadsområde på Rörby gård i Angarn (gården med den avhyvlade matjorden 1970), mellan Norrtäljevägen och E18, som Täby Galopp är på väg att flytta ifrån. Genast skulle underlaget för buss 625 öka och trafiken för alla mellan Söderhall och Gillinge förbättras.

Flera platser från Karby till Gillinge, mellan E18 och Norrtäljevägen, skulle kunna vara lämpliga för nya bostadsområden samt för studentbostäder med E18 direkt in till universitet och högskola.

Förbättringen av järnvägen möjliggör att nya bostadsom­råden både i Kårsta och Lind­holmen byggs. Roslags­banan passerar även Universitetet på väg till Tekniska Högskolan.

Förtäta inte mera i närmiljön! Spara natursköna områden! Så snart Vallentunaborna kan flytta till något mindre, enklare finns det gott om villor och radhus för alla, även stockholmare.

Svein Tryti

Vänsterpartiet i Vallentuna

Vallentuna behöver fler bostäder som är lite enklare och mindre, skriver Svein Tryti (V).arkivbild

ANNONS

Nya bostads­områden i Karby och Brottby skulle ge ett bättre underlag för både skola, fritid, kommunal och privat service.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.