Bygg simhallen i Orminge

Det är med vemod man läser Mats Gerdaus inlaga om varför han går emot fritidsförvaltningens rekommendation att förlägga den tilltänkta simhallen i Boo invid Myrsjöskolans idrottplan. Han skyller på brist på p-platser i centrala Orminge, och att det blir billigare att bygga vid Myrsjöskolan. Men, han glömmer att det är många fler som vill nyttja en badanläggning.

Satsa i stället på en central placering framför före detta Boo sjukhus med närhet under lektionstid från båda skolorna, tillgänglighet för Orminges pensionärer, samt kanske i kombination med en sportbutik, restaurang/cafeteria, övernattningsrum för industribesökare, kanske en bowlingbana i källaren, men inte minst en upprustning av området runt Sarvträsk, så att det blir trevligt och ofarligt att flanera där. Det primära är inte parkeringsplatser, för de flesta får promenadavstånd.

Det viktigaste är att skapa fritidsaktiviteter centralt dit vi människor vill söka oss på fritiden, inte avlägset på en idrottplan. Feltänk, bäste Gerdau. Undertecknad har i tjugo år puffat för ett bad på denna plats och har vallat både herrar Langby och Totschnig runt sjön.

Stefan Friberg