ANNONS

Bygg solceller på ­Jakobsbergs sjukhus

ANNONS

Stockholmsregionen rankas högt i miljösammanhang och ligger i framkant med innovativa miljösatsningar, och förra året fick Stockholms läns landsting priset som Sveriges miljöbästa landsting. Vi vill fortsätta prioritera miljöfrågorna högt, både i landstinget och i Järfälla.

Det finns dock mycket kvar att göra, inte minst när det gäller att ta vara på solenergin. Vi ser hur solenergin bli en allt större och viktigare energiform i omvärlden. Även här bör Stockholmsregionen ligga i framkant.

Vi vill sätta upp fler solceller och solfångare i regionen, inte minst i Järfälla.

I dagsläget genereras bara 0,2 promille av sjukhusens energianvändning från solceller och solfångare. Det motsvarar årsförbrukningen hos tre villor.

I takt med att det blivit väsentligt billigare att investera i solceller och solfångare har solenergi blivit en lönsam energiform där mycket pengar finns att spara.

Landstinget har genom sina sjukhustak och kollektivtrafik­depåer enorma förutsättningar att utnyttja dessa ytor och bli mer självförsörjande på el. I Järfälla finns goda förutsättningar att sätta upp fler solceller och solgångare på exempelvis taket på Jakobsbergs sjukhus och kommunhuset i Järfälla.

Centerpartiet vill ta täten i det arbetet och gå från ord till handling i den gröna omställningen.

Vi kommer att fortsätta med våra offensiva miljösatsningar i Stockholmsregionen. Genom att investera i egen energiproduktion så kan vi både lösa en del av klimatutmaningen och spara på skattebetalarnas pengar. Det är något både vi och miljön tjänar på.

Gustav Hemming (C), ­miljölandstingsråd

ANNONS

Aphram Melki (C),

gruppledare Järfälla

Solenergin används inte tillräckligt i Stockholmsregionen, anser Centerpartiet i Järfälla.Foto: Mostphotos.com

Vi ser hur solenergin bli en allt större och viktigare energiform i omvärlden. Även här bör Stockholmsregionen ligga i framkant.

ANNONS