ANNONS

Bygg tvärbanan till Kista snarast

ANNONS

Börja bygga tvärbanan till Kista så snart som möjligt efter valet. Miljö och framkomlighet i trafiken kräver att vi satsar på kollektivtrafiken. Socialdemokraterna har velat sätta igång att bygga tvärbanan till Kista under 2014, men blivit nedröstade i landstinget.

Blir det ny majoritet är det viktigt att tvärbanebygget inte begravs i sega planeringsprocesser. Snart bor det 20 000 personer i Stora Ursvik och Rissne. Mer än 60 000 personer arbetar i Kista. Banan kommer att passera nära Rinkeby med sina 16 000 invånare. Även många av de 6 000 Bromstensborna kommer att få nytta av tvärbanan till Kista.

Det mycket stora underlaget gör att tvärbana till Kista hör till de mest angelägna satsningarna i Stockholmsregionen.

Bygget borde ha prioriterats framför att göra den redan fyrfiliga E18 till motorväg. I dag åker där varje dygn 50 000 bilar förbi Rinkeby. Helst bör de bli färre. Tvärbanan till Kista kan få bilister att välja kollektivtrafiken.

Med tvärbanan blir det lättare än om man åker på motorvägen att stanna och göra inköp i Rinkeby, Kista och Stora Ursvik. Den bidrar därmed till att integrera de olika stadsdelarna med varandra, till skillnad från motorvägen, som skiljer stadsdelarna åt.

Ulla-Mai Ceder Lindberg

ordförande

Erik Lindberg, sekreterare

Solidaritet i Västerort

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.