Min lokala hjälte

Bygg upp kvarnen i Jakobsberg igen

Beträffande Jakobsbergsgallerian instämmer jag i tidigare insändare som uttalar kritik mot att gallerian inte verkar skötas så bra numera. Ingen tycks veta vem som är ägare till exempel och det är ju inte alls som första åren då där fanns en scen vid Pyramidtorget där man hade artistuppträdanden då och då. I vilket fall som helst måste man kunna begära av ägaren att hålla en god och acceptabel standard.

Det som ligger mig ännu mer varmt om hjärtat är den nedbrunna kvarnen på Kvarnbacken. Får vi den aldrig tillbaka? Den var själva symbolen för vår bygd och en underbart vacker skapelse som var till glädje för så många här och kanske även för besökare i vår kommun, ty den hade en speciell förmåga att dra blickarna till sig, magisk! Borde finnas en lösning på att återskapa en kvarn i ett icke brännbart material, till exempel betong men det är inte upp till mig att lösa – bara en idé …

Jag vet att många människor saknar den och jag tyckte att det var en lisa för själen att se den när jag tittade ut genom fönstret. Jag tror absolut att det var bra för Jakobsberg, för vår image och vår stolthet att ha en så vacker symbol mitt i byn.

S. Här och nu