ANNONS

”M har ny ledning 
– och ny byggpolitik”

Anki Svensson byggtakt
Anki Svensson (M) säger att Moderaterna har omvärderat sin tidigare politik.
"Moderaterna har omvärderat sin tidigare politik", skriver Anki Svensson (M) som vill se en lägre byggtakt i Tyresö än i dag.
ANNONS

Vi behöver tänka på hur och var vi bygger utifrån Tyresös förutsättningar, vilket vi menar är i en lägre takt än i dag. Moderaterna har omvärderat sin tidigare politik och har bytt ledarskap.

Tyresö är en liten skärgårdskommun med begränsad yta att bygga på och en stor del av attraktionskraften ligger i våra gröna och blå värden, det får vi aldrig äventyra.

Att hålla byggtakten på en rimlig nivå är också viktigt för att klara våra högt satta miljö- och hållbarhetsmål samt hålla nere kommunens investeringsbehov så att låneskulden inte skenar och därmed höjer våra räntekostnader.

I vissa delar kan vi satsa på tillväxt och bostadsbyggande, i andra vill vi värna den gröna småskaligheten, gå väldigt varsamt fram eller inte bygga alls.

Att växa som kommun handlar om så mycket mer än bostäder. Service i form av förskolor, skolor och äldreomsorg ska utvecklas i samma takt och med fortsatt hög kvalitet.

Även framkomligheten och trafik­systemet måste hänga med i utvecklingen.

Anki Svensson (M), oppositionsråd Tyresö

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.