Cykel och kollektivt räcker lång väg

Jag tycker att vi har ett ovanligt klokt kommunalråd i Huddinge, som säger att man ska cykla till jobbet eller åka kommunalt.

Sverige är ett föregångsland när det gäller kunskap om miljöfrågorna. Redan i början av 1970-talet tenterade jag kurslitteratur om klimatförändringarna, luftföroreningar, blyförgiftning av naturen och om att oljan är en ändlig naturresurs på högskolan i Helsingfors. Böckerna var importerade från Sverige.

Jag förvånas över att miljökunskapen inte har utmynnat i konkret handling.

Från Trångsund kan man ta pendeltåget in till T-centralen, ta tunnelbanan till Ropsten och byta till Lidingöbanan. Sista biten kan man gå till fots och få sin daliga motion.

Själv jobbar jag som finsk tolk i hela Stockholms län och åker kollektivt till Norrtälje, Nynäshamn, Upplands-Bro, Märsta, Upplands Väsby, Haninge, Södermalm, Karolinska sjukhuset i Solna och i Flemingsberg, till Södertälje, Järna, Bromma och Järfälla för att komma till jobbet.

Jag är oförstående till att snöplogningen inte fungerar och till att tågtrafiken stannar upp så fort det kommer snö. I Finland, därifrån jag kommer, går tågen hela vintern och snöplogningen är effektiv.

Anne-Marie