Cykelelände i Norra Djurgårdsstaden

Vid järvängsbron i Djurgårdsstaden råder sedan flera månader anarki, rent av ett krig, mellan gående och cyklande. I höstas ställdes det ut staket för att förhindra att de cyklande använder trottoaren, men staketen lades åt sidan av cyklisterna. När vi gående sedan satte tillbaka dem försvann de helt och hållet en mörk natt av, får vi på goda runder anta, cykelmarodörerna.

På den smala trottoaren ska gående och barnvagnar få plats men cyklisterna bryr sig inte trots att det är tydligt markerat att det är en gångväg. Nu när sommaren närmar sig har antalet cyklister ökat enormt. Stora delar av Lidingöborna tycks ha ställt sina bilar och cyklar i stället och Djurgårdsstadens boende är lika pigga på att lufta sina cyklar.

Och som vanligt är mixen av cyklister obetalbar, här trängs spandexmaffian med kostymen i ryggsäcken med hippa mobilpratande yngre damer och herrar som med livet som insats vinglar fram utan hjälm.

Vad gör myndigheterna innan katastrofen är ett faktum?

I slutet av maj var det dags för ambulans och polis att rycka ut. Hur länge ska vi vänta och hur många ska behöva skadas innan något görs? Kraftiga gjutna stolpar, tydligare skyltning, tydligt målad cykelfil snarast! Och varför inte sätta ut polisrekryter en eller två dagar per vecka som levande varningsmärken?

P Lindström ,

Norra Djurgårdsstaden