ANNONS

Cykelväg till Arninge: ”Tack för stödet!”

Gång och cykelbana
Cykelvägen till Arninge har även starkt politiskt stöd.
Kampen för en cykelväg från Österåker till Täby fortsätter. Det skriver Örjan Östervall, en av initiativtagarna till medborgarförslaget, och tackar alla som skrivit på namninsamlingen. Han uppskattar också stödet från politiskt håll.
ANNONS

Stort tack för stödet!

Jag har i flera år funderat varför det inte finns någon säker cykelväg mellan vår kommun och Täby, utan att komma längre än att fundera.

Men, så i år tänkte jag att fler än jag borde vilja cykla, om det bara vore säkert och inte för långt.

Att jag nu ser att nästan 1 000* personer aktivt stödjer mina två medborgarförslag tycker jag är oerhört roligt – tack för det!

Med ert stöd ökar möjligheten att cykelvägen verkligen blir av

Örjan Östervall

Med ert stöd ökar möjligheten att cykelvägen längs järnvägen till Täby verkligen blir av. De båda medborgarförslagen har behandlats i kommunfullmäktige där det beslutades att kommunstyrelsen ska hantera och besluta vad som ska göras härnäst.

Michaela Fletcher stöder förslaget

Kommunstyrelsen ordförande Michaela Fletcher har meddelat att hon stödjer förslagen och att det inte råder politisk oenighet i frågan.

Glädjande information.

ANNONS

Namninsamlingen fortsätter

Jag ska nu kontakta henne för att hålla mig informerad över de aktiviteter som kommunen vidtar på kort och lång sikt för att cykelvägen ska bli av. Eftersom ert stöd har gjort detta möjligt kommer jag att informera er om kommunens aktiviteter bland annat via Facebookgruppen Åkersberga aktuellt.

För övrigt avslutas inte namninsamlingen förrän vi har en gång- och cykelväg längs järnvägen till Täby. Prata med grannar och vänner och be dem skriva under.

Örjan Östervall

 

*21/5 hade 1173 personer skrivit på namninsamlingen, reds anm

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.