ANNONS

”Cyklister fattar inte heller trafikreglerna”

Det händer att bilister följer med cyklister som numera får köra enkelriktat. Men cyklister vill inte heller följa trafikreglerna skriver insändarskribenten.
Det händer att bilister följer med cyklister som numera får köra enkelriktat. Men cyklister vill inte heller följa trafikreglerna skriver insändarskribenten.
Cyklister tycks leva i tron att de syns överallt i trafiken, oavsett sammanhang. Det skriver Kenneth i Vasastan, som reagerat på att cyklister numera får köra mot enkelriktat.
ANNONS

När jag läste denna artikel, blev jag upprörd över rubrik och artikelns innehåll. Det tycks som det är många, många fler i vår omgivning som inte fattar.

Jag är själv fotgängare, bilist och cyklist. Utifrån egna men även vänners och kollegors erfarenheter, har vi ett stort problem där väldigt många cyklister kör mot rött, kör utan reflexer och belysning fram och bak, tvingar fotgängare som går mot grönt att hoppa undan, cykla mot enkelriktat och på trottoarer och kort sagt var som helst. Cyklisten uppfattar cykelturen som ett träningspass där vederbörande maxar cyklandet och tvingar sig fram i trafik, korsningar och övergångsställen med dödsförakt och med stor fara för andra fotgängare, cyklister, bilister och även yrkestrafik som oförskyllt kan kollidera med dessa stollar.

Med andra ord har vi hos denna grupp redan tidigare ett riktigt stort och omfattande riskbeteende, med stor fara för fotgängare, andra cyklister och även bilister. Jag har ofta, ofta sett när jag kör bil under den mörkare delen av åren, kommer cyklister farande med dödsförakt och är det dessutom blött ute, då är det långt mer svårare att se dessa cyklister. Cyklisterna tycks leva i tron att de syns i alla sammanhang oavsett förutsättningarna. Sedan måste man förstå som bilist är det hundratals saker i och runt bilen som bilisten ska hinna uppmärksamma och bedöma och då är det väldigt lätt att missa någon viktig detalj och detta kanske främst i mörker och när det är blött ute.

Ett minsta krav på de styrande till detta beslut, är att samtliga personer som deltagit i beslutet, ska skriva på en ansvarsförbindelse där dessa muppar ska stå till svars, även ekonomiskt för olyckstillbud, förhoppningsvis utan dödsfall, där det klart kan härledas till att det är en konsekvens av detta tokiga beslut.

Kenneth i Vasastan

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.