Dagens moderat­politik leder till proteströster

Demokratin är det bästa styrelseskick världen haft. Men det finns stora brister. När unga kvinnor och män väljer politik till yrke i stället för förtroendeuppdrag läggs grunden till stora misstag – då de saknar livserfarenhet.

Fredrik Reinfeldt tillhör gruppen som valt politik till yrke, och som nu med järnhand tystar de moderatkollegor som försöker påpeka grundläggande fel med den förda politiken. Jag, och många andra med borgerlig grundsyn, ser de fel som begås av Alliansen. Men vi kan inte hitta något parti som vågar ta ställning mot programmet. Därför känner vi en hopplöshet växa fram och är inte förvånade över att Sverige­demokraterna växer så snabbt. Förmodligen kan de få mer än 500 000 röster i valet 2014!

Här är några exempel på de största dumheterna som Moderaterna ytterst är ansvariga för.

w Sverige kan inte försvaras vid ett militärt angrepp.

w Flyktingmottagningens omfattning är orimlig för ”vanligt folk”.

w Sjöfyllerilagen som förstör tillvaron för en stor grupp båtfolk. w Sexköpslagen som orimligt straffar vuxnas frivilliga överenskommelser.

w Nya strandskyddslagen, som med strandskydd på 300 meter från vattnet omöjliggör för yrkesverksamma att utnyttja sina fastigheter.

w Vargpolitiken som förstör tillvaron för många människor. Vem vill ha en vargstam på 300 djur?

Vi är många som önskar ett nytt parti som verkar för förändring i dessa frågor. Många borgerliga väljare är osäkra på vilket av partierna som har en egen åsikt och ett program värt att rösta på. Sannolikt lägger många i dag sin röst på Sverigedemokraterna i ren protest dagens borgerliga politik.

Björn Molin

Kommunstyrelsens ­ordförande (M) i Österåker 19992002