ANNONS

Dags att satsa på höjda lärarlöner

ANNONS

Snart börjar höstteriminen i skolan för Sundbybergs barn och ungdomar. Vi fick tidigare i år reda på att över 44 procent av Sundbybergs niondeklassare saknar betyg i ett eller flera ämnen. Det var en försämring jämfört med både vårterminen 2014 (33,5 procent) och höstterminen 2013 (41 procent). Det gör att många av våra unga medborgare får svårare att nå sin sina livsdrömmar.

För att komma till rätta med detta är det väldigt viktigt att vi fokuserar på våra lärare, våra verkliga samhällshjältar. Vi i Folkpartiet liberalerna är beredda att ta vårt politiska ansvar och i budgeten för 2016 avsätta tydligt med resurser för höjda lärarlöner och ökade karriärmöjligheter i detta viktiga yrke.

Det är tydligt att de samlade vänsterkrafterna i Sundbyberg under lång tid misslyckats med skolpolitiken och vi har fått en tydligt segregerad utveckling av skolresultaten med alltför betydande kunskapsluckor hos våra barn och ungdomar. För att komma till rätta med detta krävs ett batteri av åtgärder men det går aldrig att komma runt att en satsning på höjda lärarlöner inte går att prioritera bort.

Alltför länge har ett rejält lönelyft förhindrats av ett jante­tänkande i både Sundbyberg och Sverige. Folkpartiet är beredda att ta vårt skolpolitiskt ansvar.

Johan Storåkers

oppositionsråd (FP)

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.