ANNONS

Dåligt av skolan att informera så sent

ANNONS

I slutet av vårterminen fick jag ett mejl från skolans rektor som talade om att de ska dela på min sons klass när de börjar i fyran till hösten. Vi hade inte fått någon som helst information tidigare. För de flesta av oss kom detta som en chock.

Skolan har inte heller informerat barnen om detta utan har överlåtit till oss föräldrar att informera våra barn. Min son fick höra det från en kompis han mötte efter skolan. Jag tycker inte att det är okej att elever får höra sådant här på omvägar från kompisar.

De flesta barnen i min sons klass har gått tillsammans sedan de började på ettårsavdelningen på dagis, med andra ord i stort sett hela livet. Nio år av trygghet tillsammans fick ett abrupt slut med endast elva skoldagar kvar tillsammans i trean.

Jag tycker att det är respektlöst mot våra barn att endast ge dem elva skoldagar till att vänja sig vid tanken på att inte längre vara en del av den gemenskap de tillhört i nio år. De är värda mer än så. De var värda att få tid att planera för en ordentlig avslutning på sina nio år tillsammans.

Jag är så otroligt besviken på skolan med rektor i spetsen som inte visar respekt för barnens långa vänskap. I stället väntade man in i det sista med att gå ut med informationen för att inte föräldrarna skulle ha så lång tid på sig att klaga på klassindelningarna.

Mamman

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.