ANNONS

Därför blir det ingen servering på Kina slott

De nya hyresgästerna har bestämt sig för att inte öppna sin servering i Kina slott.
De nya hyresgästerna har bestämt sig för att inte öppna sin servering i Kina slott.
"De nya hyresgästerna för Kina slott har bestämt sig för att inte öppna sin servering alls i år", skriver Lotta Günther, Fastighetschef på Statens fastighetsverk i en insändare.
ANNONS

Drottningholms slottsområde blev 1991 Sveriges första världsarv. Området med slott, teater, Kina slott och slottsparken är det bäst bevarade exemplet i Sverige på ett kungligt slott uppfört på 1700-talet och som sådant väldigt populärt. Drottningholm lockar glädjande nog besökare från hela världen, året om.

För att möta de ökade besöksströmmarna och dess önskemål om service tittar vi som förvaltare, tillsammans med Ståthållarämbetet, kontinuerligt på utvecklingsmöjligheter för Drottningholm. Till detta hör bland annat önskemål om utökad kaféverksamhet.

I vintras hade Statens fastighetsverk därför ett möte med den hyresgäst som sedan många år driver kaféverksamheten i Våffelstugan intill Kina slott. Under mötet framförde vi vårt önskemål om utökade öppettider och ett ökat sortiment för att möta besöksströmmarna till Drottningholmsparken.

Då hyresgästen inte var intresserad av att utveckla sin befintliga verksamhet bestämde Kungliga Hovstaterna att i stället driva kaféverksamheten vidare i egen regi framöver. Detta är anledningen till att Statens fastighetsverk nyligen, i god tid före avflyttning per den sista december 2018, sagt upp nuvarande hyresgäst.

Nyligen återkom hyresgästen till oss för att berätta att de bestämt sig för att inte öppna sin servering alls i år. Ett beslut som vi verkligen beklagar!
För att underlätta för vår hyresgäst erbjöd vi efter detta besked dem att omgående kliva av sitt kontrakt. Det skulle innebära att de slipper betala hyra resten av året, samtidigt som vi skulle ges möjlighet att tillfälligt hyra ut Våffelstugan i annan regi.
Tyvärr har vår hyresgäst valt att tacka nej till erbjudandet, vilket gör att det nu verkar som att våra besökare blir utan kafémöjlighet  i sommar.

Lotta Günther, Fastighetschef Statens fastighetsverk

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.