De medelmåttiga och giriga vill skövla park

Bort med tassarna från Karl Staaffs park, anser skribenten.
Bort med tassarna från Karl Staaffs park, anser skribenten.

Karl Staaffs park på Birger Jarlsgatan 55 kommer att försvinna om vi inte slår näven i bordet! Vem är det som vill bebygga ännu en central park? Vem vill fälla flera stora träd där för att ge plats åt ännu en dålig kompromiss till byggnad där byggbolaget skiter i vad arkitekterna ritat?

Varför har vi trott på Stockholms politiker när de hävdar att staden måste förtätas? Det är dogmatisk propaganda. Att stan skall växa som om det vore ett växande bolag. Fråga dig vilka som gynnas av det. Landsbygden avfolkas men det skiter man i. Företagsmän i Stockholm kalavverkar Norrlands skogar, prospekterar mineral. Vinsterna investeras i Stockholmsmark som förmånligt säljs ut av de politiker man har i sitt ledband. På marken man roffat åt sig byggs lyxiga bostäder dit företagsmännen flyttar. Man är borgerlig. Man skor sig och skiter i vad andra känner.

Karl Staaff föddes i Klara och dog i Engelbrekt. Han var liberal och borgerlig, men han engagerade sig som advokat i de fattigas och i arbetarnas situation och blev sedermera statsminister och bidrog bland annat till en fredlig avveckling av svensk-norska unionen. Heder åt honom.

De giriga och de medelmåttiga som nu vill flytta hans staty och skövla hans park ska skämmas. Bort med tassarna!

Arkitekten

Man skor sig och skiter i vad andra känner.