ANNONS

Debatt: ”Allt fler har ett jobb att gå till”

ANNONS

”Socialdemokraterna i Stockholm har lagt om arbetsmarknadspolitiken i staden. Från att misstänkliggöra arbetslösa till att satsa på riktiga jobb och rätt utbildning. Redan nu ser vi resultat. Allt fler går till jobbet i hela staden och i Spånga-Tensta har arbetslösheten sjunkit med fem procent det senaste året. Särskilt glädjande är att ungdomsarbetslösheten i Spånga-Tensta sjunker.

Vår satsning på Stockholmsjobben har hittills gett över 1 500 stockholmare möjligheten att gå från bidrag till jobb. På två år har antalet människor som varit beroende av försörjningsstöd på grund av arbetslöshet minskat med 24 procent i staden.

I Spånga-Tensta innebär det att 206 personer fått chansen till ett Stockholmsjobb med schyssta villkor inom kommunen under 2015. Stockholmsjobben stärker individens koppling till arbetsmarknaden och förbättrar den offentliga servicen. Det kan till exempel röra sig om administrativa jobb som underlättar andra yrkesgruppers arbetsbörda, parkskötsel som håller stockholmarnas utemiljö ren, eller extra händer i vården och omsorgen.

Fler stockholmare än någonsin deltar också i stadens vuxenutbildning. Vi har byggt ut komvux för att kunna garantera alla behöriga sökande en utbildningsplats. Senast staden uppfyllde en komvuxgaranti var förra gången Socialdemokraterna styrde i Stockholm. För oss är utbildning, inte minst inom bristyrken, en ryggrad i arbetsmarknadspolitiken.

Bristyrkesutbildningarna bidrar till företagens kompetensförsörjning samtidigt som vi ser till att människor som tidigare stått utanför får den kompetens som krävs för att ta ett jobb.

Vi har en ny inriktning för Stockholm. Där vi ser varje persons potential, i stället för att stämpla människor ut i utanförskap. Vår vision är ett Stockholm där alla ges förutsättningarna att forma sin egen framtid. Jobben är en nyckel till detta.”

Emilia Bjuggren (S), arbetsmarknadsborgarråd

Anna Jonazon (S), gruppledare i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.