ANNONS

Debatt: ”Bygg småskaligt – inga getton”

Tallbackaskolan.
Tallbackaskolan.
ANNONS

”I Solna ligger tre skolor inom en radie av 500 meter. Vid två av dem, Ängkärr och Tallbackaskolan, finns inte tillräckligt med lokaler utan man tvingar ut våra barn i baracker. Den tredje skolan, K-märkta Stenbacka, har fått förfalla. En framsynt kommunledning skulle kanske beslutat att renovera eller åtminstone byggt en ny skola.

Men nu är vi tyvärr i Solna, så här river man och på ruinerna ställer man upp ytterligare 3 000 kvadratmeter baracker. Fast nu är det inte skolbarn som ska stuvas in där utan före detta flyktingar som anvisas Solna enligt anvisningslagen, en lag känd sedan november 2015.

Kommunens lösning är uppenbar: Bygg barackläger!

Beslutet att lösa boendebehovet med ett stort barackgetto kräver att man endera är verklighetsfrånvänd eller en extremt krass cyniker. Att gömma sig bakom ursäkter som bråttom” alternativt ”regeringens fel” är lågt.

Nej, gör om och gör rätt.

Rusta upp Stenbackaskolan, det är 2016 och Solna är en rik kommun. Låt Signalisten bygga hyresrätter, de har både vilja och finansiella muskler. För de kvarstående och mest akuta behoven – bygg Snabba Hus som är av bättre kvalitet än baracker.

Och bygg till både före detta flyktingar och de som stått i bostadskön i evigheter. Bygg småskaligt och väl spritt över hela Solna. Allt för att underlätta integration. Bygger man småskaligt finns det dessutom plats för både skola och bostäder på Stenbackaområdet!”

Våga vägra favelor

ANNONS