Debatt: Slopa cykelvägen och prioritera buss

Slopa cykelvägen och prioritera bil och buss, anser signaturen "Skarpängsbo sedan 40 år".
Slopa cykelvägen och prioritera bil och buss, anser signaturen "Skarpängsbo sedan 40 år".
"Använd cykelbanan längs Enebybergsvägen och Täbyvägen till något nyttigare, till exempel genom att göra en trefiliga väg med förtur för buss, tycker debattören med signaturen "Skarpängsbo sedan 40 år".

Det är dags att vi i den tysta majoriteten nu gör oss hörda över hur framkomligheten för oss i Västra Täby, som fullständigt håller på att haverera.

Man får en känsla av att de försöker göra Skarpäng till en enklav, så att vi inte ska kunna ta oss utanför vårt område.

Framkomligheten för bilar och bussar måste förbättras på Enebybergsvägen och Enhagsvägen. Låt det gärna ske på bekostnad av cykelbanorna, inte vägarna. Börja med att utöka sträckningen och tillgängligheten för 613 genom Skarpäng som det var tänkt från början. Skala sedan bort guppen i Enebyberg så att det blir smidigare för både buss och bil. Se till att bilarna kan passera när bussarna stannar vid sina hållplatser.

Använd cykelbanan längs Enebybergsvägen och Täbyvägen till något nyttigare, till exempel genom att göra en trefilig väg, varav en bussfil som enkelriktas söderut på morgonen och norrut på eftermiddagen.

Cykelpendlarna använder ju ändå inte cykelbanan utan cyklar mest på bilvägen. För att inte tala om den parodiska sopningen och spolningen av cykelvägen som tycks ske kontinuerligt sju dagar i veckan. För övrigt är nog den vanligaste cykelvägen till city längs med Roslagsbanans sträckning.

Synkronisera trafikljusen vid Eneby Torg för genomfartstrafik  Se till att trafiken på Enhagsvägen flyter på bättre

Om man nödvändigtvis vill bygga cykelbanor mot city finns ett gyllene tillfälle att göra det i den gamla sträckningen av kraftledningen som ju ska rivas. Bygg cykelbanorna där!

Det är hög tid att vi som bor här, och vet hur det fungerar, talar om vad vi tycker och att de vi väljer också lyssnar på oss. Gör om och gör rätt!

Skarpängsbo sedan 40 år

 


Vad tycker du? Skriv en replik eller skriv en insändare om något annat ämne som engagerar dig.