ANNONS

Debatt: ”Därför öppnar vi BB på S:t Görans sjukhus”

ANNONS

”Nästa år lägger vi i Alliansen 425 miljoner kronor på att bygga ut och bygga om S:t Görans sjukhus. Totalt investerar vi drygt en och en halv miljard fram till 2020. Vi gör det bland annat för att öppna en ny förlossningsklinik, något som Stockholms läns landsting har ett stort behov av.

Förlossningskliniken på S:t Görans sjukhus kommer att kunna ta hand om cirka 4 000 förlossningar per år. För att långsiktigt lösa den svåra situation som vi står i när det gäller att bereda plats för alla födande i vårt växande län är det här nödvändigt. Förutom att avsätta pengar genom landstingets budget arbetar vi också för att den nya kliniken ska kunna öppna så snart som möjligt. Alla ska kunna uppleva en trygg och samlad förlossningsvård i Stockholm.

Det betyder att vi behöver en långsiktig plan. Vi har satt igång flera processer för att göra om förlossningsvården i Stockholm, både när det gäller formen på vårdvalet och hur resurserna ska komma på plats. Det är redan nu tydligt att det behövs mer personal.

Vi trycker därför på den rödgröna regeringen som har ansvar för utbildningarna så att det ska finnas mer platser för barnmorskor, neonatalsköterskor och andra yrkesgrupper som behövs. Stockholm förändras snabbt. Landstinget gör därför jätteinvesteringar i sjukvården. Den nya förlossningskliniken på S:t Görans sjukhus är bara ett steg på vägen som vi tar för att anpassa vår stad till framtidens behov.”

Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.