ANNONS

Debatt: ”Ska gängen få ta över centrum?”

Polis
"Ska gängen få ta över centrum?" undrar skribenten "Orolig tonårsmamma".
Signaturen "Orolig tonårsmamma" begär i en debattartikel att polis och politiker agerar mot ungdomsgäng i Täby Centrum. Vad tycker du?
ANNONS

Täbypolisen har uppmanat oss Täbyföräldrar att hålla våra ungdomar borta från Täby Centrum kvällstid. Skälet är ungdomsgäng som kommer från hela Stockholmsområdet till centret, man nämner Spånga som exempel. Man skriver bland annat att gängen går runt och agerar hotfullt.

Min egen son utsattes en lördagkväll efter biobesök för ett av dessa gäng som tyckte att de hade rätt att ta sonens kompis mobil.

Polisen gör en god insats som varnar oss föräldrar och uppmanar oss att hålla ungdomarna hemma. Men konsekvensen blir att ungdomarna inte kan nyttja möjligheten som centret ger i form av bio, gym och restauranter på kvällstid, vilket är olyckligt.

Och vilka signaler sänder det till våra barn när vi ger de hotfulla barnen ”rätt” genom att de får företräde till centret? Vilka resurser får nu polisen för att få en möjlighet att återuppbygga och hålla tryggheten i Täby Centrum?

Lösningen kan ju ändå inte vara att vi ska låta dessa ungdomsgäng ta över Täby?

Snälla Leif Gripestam med kollegor, prioritera denna fråga och ge polisen nödvändiga resurser i deras viktiga arbete. Tryggheten är långt viktigare än alla cykelvägar och andra områden som det satsas mycket på i kommunen.
Orolig tonårsmamma


Vad tycker du? Tyck till i ämnet – eller i ett helt annat ämne! Skriv din debattartikel eller insändare här!

Eller håller du inte med? Skriv en replik här.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.