ANNONS

Debatt: ”Gör något bra av Fridhemsplan”

Fridhemsplan ska få mer torgkänsla.
Fridhemsplan ska få mer torgkänsla.
ANNONS

”Äntligen ska Drottningholmsvägen vid Fridhemsplan göras om. Vi liberaler har länge förespråkat mer av torg och folkliv. Då borde kiosker med blommor, korv och annan försäljning vara självklara. Vi motsätter oss att dagens små näringsidkare tvingas bort!

Mer träd och planteringar, mer plats för uteserveringar, gärna gemensam för alla restauranger och kaféer invid det framtida torget – då kan Fridhemsplan gå från asfaltsgrå trafikapparat till piazza med grönska och folkliv. Allt i soligt söderläge!

Torget söder om Drottningholmsvägen vid Hantverkargatans slut, i dag en ofta bortglömd plats, kan leva upp ännu mer som marknadsplats. Kanske både frukt och grönt, om helgerna loppmarknad och antikhandel, och varför inte plats för kultur, som många Kungsholmsbor efterlyser?

Modern stadsbyggnad för mer folkliv och fysiskt tillgänglighet skapar också en tryggare plats för alla. Dagens rödgröna styre i Stadshuset borde tänka om. Ta chansen, lyssna på oss liberaler och gör något riktigt bra av Fridhemsplan – för stockholmarna och Kungsholmsborna!”

Rasmus Jonlund (L), kommunfullmäktige,

Björn Ljung (L), kommunfullmäktige och stadsbyggnadsnämnden,

Maria Johansson (L), vice ordförande Kungsholmens stadsdelsnämnd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.