ANNONS

Debatt: ”Låt bli att sälja – rusta i stället!”

ANNONS

”Sundbybergs styrande politiker tänker sälja ut tre kommunala centrum – i Hallonbergen, Rissne och Ör. Tre slitna centrum som behöver rustas upp och utvecklas. Men är lösningen en utförsäljning?

Efter valet hösten 2006 tog de borgerliga partierna över makten i Stockholm. I december samma år fattades beslutet att sälja ut en rad kommunala centrum. Hur gick det sedan? Fråga dem som bor i Högdalen, Hässelby gård, Bredäng, Tensta och Rinkeby.

En kartläggning, gjord på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet 2012, visar att företagarna tycker att statusen i centrumanläggningarna blivit sämre. Underhållet av fastigheterna har försämrats, det har blivit fler tomma lokaler, och kvaliteten på butikerna har försämrats. Dessutom har köpkraften minskat och kommunala verksamheter avvecklats.

Är det så vi vill ha det?

Det är en dålig affär att sälja ut fastigheter som ger vinst åt kommunen. Försäljning ger en engångssumma och sedan kommer lokalerna att kosta pengar i all evighet, amen.

All fantastisk och nödvändig verksamhet som bedrivs i Kulturcentrum, biblioteket, på fritidsgården, Kom Vux, inom äldreomsorgen och på vårdcentralerna påverkas. Med privata ägare riskerar hyrorna att höjas, samtidigt som de kommunala intäkterna minskar.

Är det någon som tror att en privat ägare tar samhällsansvar? En privat ägare vill tjäna pengar.

Förvaltaren gick med många miljoner i vinst förra året. Använd de pengarna till att rusta upp och utveckla Hallonbergens, Rissnes och Örs centrum.

Sälj inte ut. Rusta upp och utveckla i stället.”

ANNONS

Kerstin Gustafsson Figueroa

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.