ANNONS

Debatt: Orimligt att förskolorna på Stora Essingen läggs ner

ANNONS

”Det är orimligt att våra förskolor hotas av nedläggning för att det finns boende som upplever ljudet av barn som störande.

Barn som leker, barn som utvecklas, barn som skrattar, barn som gråter – ja, de låter.

Stora Essingen riskerar att bli av med två förskolor med plats för cirka 120 barn sedan grannar, fastighetsägare och länsstyrelsen menat att barnen låter för mycket. Det är en allvarlig situation som uppkommit när 120 barn plötsligt riskerar att stå utan barnomsorg, just för att de är barn.

Vi finner länsstyrelsens bedömningar orimliga och förutsätter att alla inblandade hjälps åt att hitta en väg framåt.

Som politiskt förtroendevalda allianspolitiker i Kungsholmens stadsdelsnämnd värnar vi tillgång till barnomsorg nära hemmet, oavsett del av Kungsholmen.

Vår stadsdel har allt. Närheten till City, omgiven av vatten, gröna oaser för avkoppling och idrott. Här finns bostäder, arbetsplatser, butiker, restauranger, samhällsservice, äldreboenden, skolor och förskolor. Vi bor i en storstad och här ska vi leva och samsas tillsammans, i alla åldrar, barn, studenter, arbetssökande, yrkesverksamma och äldre.

Vi som bor på Kungsholmen, mitt i stan, kan inte förvänta oss tystnad och att alltid kunna stänga ljudet av våra medmänniskor ute.”

Liberalerna, Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna

i Kungsholmens stadsdelsnämnd

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.