ANNONS

Debatt: ”Vi är inte emot modulbostäder”

Stenbackaskolan.
Stenbackaskolan.
ANNONS

”Liberalerna påstår att oppositionen är emot moduler vid Stenbacka och att vi vill försvåra mottagandet av nyanlända. Det är helt fel.

Vi vill i första hand hitta långsiktiga lösningar som främjar integration. Vill vi undvika att alla nyanlända placeras på ett ställe. Vi lade därför fram ett eget förslag, ett paket som kombinerar modulbostäder med långsiktiga bostadslösningar som lägger grunden för en bra integration.

Vi föreslår att staden kontaktar alla privata hyresvärdar i Solna för att finna bostäder för nyanlända. Det minskar behovet av modulbostäder och förbättrar integrationen.

Vi vill att Solna förmedlar en andel av alla modullägenheter som uppförs i Solna till Solnaungdomar. Det skulle underlätta integrationen och minska väntan i bostadskön för unga. Ett förslag som Liberalerna i Stockholm stödjer.

Vi vill att Solna inför ett snabbspår för byggandet av fler hyresrätter och genast anvisar mark till Signalisten. Fler hyresrätter innebär kortare väntetid i bostadskön för alla Solnabor. Det är en förutsättning för att modulbostäder ska kunna bli tillfälliga.

Alliansen, släpp prestigen och samtala med oss så slipper vi liknande kortsiktiga nödlösningar nästa år.”

Sara Kukka-Salam och Arne Öberg, oppositionsråd (S) i Solna

Bernard Huber och Victoria Johansson, oppositionsråd (Mp) i Solna

Thomas Magnusson, oppositionsråd (V) i Solna

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.