ANNONS

Debatt: ”Vi gör vårt yttersta för äldre”

Botkyrka kommun svarar på insändaren "Äldrevården – långt ifrån lagom" av skribenten Solbo-Tarzan.
ANNONS

På Botkyrkas vård- och omsorgsboenden är de äldres trygghet högsta prioritet, dag som natt. Det är tråkigt om du tror att det skulle vara annorlunda.

”Hos oss jobbar man aldrig ensam”

På natten jobbar en personal per avdelning och har ansvar för mellan 7 till 13 boende. Om några av dem känner oro eller vill ha sällskap finns personalen där för dem. För det mesta är det lugnt, men om det skulle hända något akut kallar personalen på en kollega från annan avdelning. Hos oss jobbar man aldrig ensam.

”Solbo-Tarzans” insändare: Äldrevården – långt ifrån lagom

Det stämmer att vi har ambulerande sjuksköterskor nattetid. Om behovet är akut får personalen delegering per telefon så att den äldre inte behöver vänta tills sjuksköterska är på plats. Vi bemannar också extra när det behövs.

”Vi är lika mycket bland dem som på våra kontor.”

För oss chefer är medarbetarna vår allra viktigaste resurs, och vårt fokus är att ge dem de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb. Vi är lika mycket bland dem som på våra kontor. De flesta av oss chefer har också startat våra yrkesliv som undersköterskor eller sjuksköterskor och har många års erfarenhet av det praktiska arbetet.
Vi gör vårt yttersta för att de äldre ska känna sig trygga och må bra. Om du ser något annat är vi tacksamma om du går till oss direkt, så att vi kan följa upp det.

ANNLOUISE FÄLTROS
enhetschef Tumba vård- och omsorgsboende
ÅSE VOLLBRECHT
biträdande enhetschef Tumba vård- och omsorgsboende
PETRA OXONIUS
verksamhetschef äldreomsorg