Det är fyllan och stöket vi vill ha bort

Svar på insändaren ”Sök lugnet någon annanstans än i stan” den 12 augusti:

Signaturen Mariatorgsbo har dragit slutsatser som är totalt felaktiga. Vi som bor intill Debaser i Hornstull har absolut ingenting emot stadslivet, restaurangerna etcetera.

Vi skulle heller inte opponera oss mot längre öppettider på uteserveringarna. Vad jag försökte få fram var att vi på grund av Debaser ligger sömnlösa. Att placera en nattklubb mitt i ett bostadsområde är fel.

Alla människor har rätt att kunna få sova på nätterna. När dom hade stängt några dagar under midsommar kunde vi äntligen få sova och dessutom med våra balkongdörrar öppna.

Hur kan du se det som provocerande? Det skall också tilläggas att 95 procent av oss flyttade hit långt innan det kom hit en nattklubb. Vi anser att nattklubben skall flytta där den inte stör boende. Inte att 95 procent av de boende ska flytta för att ge företräde till en nattklubb.

Inga andra nattklubbar som håller öppet till halv fyra på morgonen ligger i ett bostadsområde. Fylla, gap och skrik, vandalisering, piss i portar och krossat glas på gatan är inte vad vi anser är en accepterad del av ett normalt stadsliv.

Hornstullsbo