Det är inte förbjudet att tigga i Sverige

Svar på ”Förbjud tiggeri i ­t-banan” den 17 mars:

Till signaturen ”stockholmare” som irriterar sig på tiggare.

Så här ligger det till, om du irriterar dig på något eller någon så är det ditt problem. Världen snurrar inte runt dig, och dina åsikter. Så du får helt enkelt se till att undvika sånt som du ogillar. Ta en annan väg, eller lär dig leva med det. Men problemet är ditt, och ingen annans.

Det som däremot är förbjudet enligt lag är att kränka andra människor, oavsett kön, sexuell läggning eller härkomst.

Det har de senaste åren varit ett jäkla tjatande om tiggare och hemlösa, och vilket ”enormt” problem det är, vilket bara är ett uttryck för människoförakt.

Det som däremot är ett stort problem är att människor blir rånade, våldtagna och misshandlade dagligen, medans människor bara passerar förbi, eller tar en annan väg, för att slippa bli inblandade. Denna flathet och feghet som är väldigt vanligt i det här landet, är det som är det riktiga problemet.

Så gör som människor i allmänhet gör i det här landet, ignorera nästa gång du ser nåt som du inte gillar. Har flera gånger sagt till människor att man inte får kränka andra människor. När dom står och skriker och förolämpar så kallade tiggare.

En gravt alkoholpåverkad man stod till exempel för cirka ett halvår sedan i Vällingby och hotade och förlämpade en ung kille som satt och tiggde. Dessutom började den alkoholpåverkade mannen bli ganska våldsam. Grabben var kanske bara 16 år, och vägde cirka 45 kilo. Det såg jag till att det blev stopp på, och jag kommer att fortsätta, så fort jag ser det.

Så sluta bry dig om andra människors privatliv, och koncentrera dig på dina egna problem, för det verkar inte saknas.

Det är inte förbjudet att tigga i Sverige, att behandla andra människor illa och nedlåtande är däremot inte tillåtet. Det kan du fundera på nästa gång du irriterar dig på något, eller någon.

Henric, Blackeberg

Man kan vara irriterad på att det finns många tiggare men man får fortfarande inte kränka människor, menar insändarskribenten.

foto: mostphotos

Ta en annan väg, eller lär dig leva med det. Men problemet är ditt, och ingen annans.