”Det blir allt fler hundar i innerstan”

Insändarskribenten ryter till mot den som rastar hunden utanför grannen.
Insändarskribenten tycker att det är dags att alla skärper till sig.Arkivbild

Det börjar bli väldigt mycket hundar i Stockholms innerstad – var och varannan fotgängare har hund. Och på Gärdet, där det finns hund-dagis, kommer stora flockar av hundar!

Inte alla hundägare innehar ”hundkörkort”, det vill säga de känner inte till vilka skyldigheter de har, hur man handskas med sin hund, när och varför den bör vara kopplad, upplockning av hundens avföring och var påsarna kan kastas, allergirisk, rädsla för hund, och så vidare.

Det kostar 1 000 kronor att ej ha sin hund kopplad, men vem kollar detta? (Lika litet som nedskräpningen…) Kanske det snart vore dags att införa hundförbud i innerstäderna? Liksom i Reykavik på Island?

På 1990-talet kom en lag som förbjöd hundar i staden Reykavik, hundägarna blev tvungna att avliva sina hundar, eller flytta ut ur staden. Många gömde sina hundar och gick endast ut på natten med dem. Nu för tiden är det tillåtet att ha hundar i staden, men de flesta lastar in dem i bilen och kör dem utanför staden för att rasta dem. Hundar trivs säkerligen bäst på landet!

Dibimi