Det brister i dagens uppfostran

Det ligger i grund och botten inte i mitt intresse att skälla på dagens ungdom, men ibland konstaterar man förbryllat hur mycket dagens uppfostran brister.

Jag har läst en del klagomål från boende i Hägersten över tonåringar som trakasserar sin omgivning med pyroteknik, och jag kan bidra med egna erfarenheter.

Jag har under det senaste året likt många andra undrat vad det är som regelbundet smäller i trakterna, och de senaste månaderna har jag uppmärksammat ett gäng ungdomar i cirka 13–15-årsåldern, som dagligen promenerar förbi kvarteret Silvergranen vid Telefonplan, och som under denna promenad regelbundet smäller av någon form av pyroteknik, troligen bangers.

Jag är en masterstudent inne i sluttappen av mina studier och arbetar mycket med studierna hemifrån, och det känns tämligen olustigt att gång på gång bli störd i mina studier av dessa busar.

Jag förstår inte vad som brister i uppfostran av dessa ungdomar och hur det kommer sig att vissa tonåringar uppenbarligen ser det som underhållning att provocera sin omgivning.

Irriterad student