ANNONS

Det går bra för Vaxholm!

Vaxholms fästning
Det går bra för kommunen anser C, L och S i Mittsamverkan för Vaxholm.
Det går bra för Vaxholm på en rad punkter skriver C, L och S i Mittsamverkan för Vaxholm. "Vi är en liten kommun som ligger i framkant på flera områden".
ANNONS

Vi är en liten kommun som ligger i framkant på flera områden. En stabil ekonomi är grunden för att vi ska kunna bedriva bra verksamheter och Vaxholm har ett bra resultat på över två procent.

Våra skolor når fina resultat. Vaxholms niondeklassare når bland de bästa kunskapsresultaten i Sverige med plats två i när det gäller behörighet till gymnasiet och plats tre när det gäller godkända betyg i alla ämnen.

Tryggt och engagerat

Vi är näst tryggaste kommunen i landet! Vi är många som är engagerade på olika sätt, inom föreningar, idrott, samfälligheter med mera. Det bygger samhörighet, att vi ser varandra och kan hjälpas åt när det behövs. Dessutom har många småföretagare butiker och verksamheter öppna när många pendlar från vår stad.

Vi har näst flest ungdomar i landet engagerade i idrottsföreningar! Dessutom med nästan helt jämställd fördelning (49/51).

Vi tillhör de bästa när det gäller matsvinn. På två år har matsvinnet i våra skolor halverats. Buffékoncept har vidareutvecklats vilket ger mindre matsvinn och att barnen äter bättre. Det är bra för miljön, klimatet och barnens möjlighet att lära.

Robotkatter och ny översiktsplan

Andra saker som har hänt under året är att fritidsverksamheten för ungdomar har startat på nytt, Blynäsvikens förskola blev klar, Räddningsvärnet på Rindö invigdes, robotkatter har flyttat in på vårt särskilda boende och kulturnatten slog publikrekord. Stora och små saker som har betydelse i människors vardag.

Sist men inte minst så har arbetet med en ny översiktsplan för Vaxholm påbörjats. Med sikte på Vaxholm 2040 har olika medborgardialoger förts för att fånga in hur vi vaxholmare vill utveckla vår stad framåt. Det här är ett arbete som fortsätter under 2020.

Med detta vill vi från Mittsamverkan för Vaxholm (Centerparitet, Socialdemokraterna och Liberalerna) tacka invånare, företagare, föreningar, politiker och medarbetare på Vaxholms stad. Det är en ära för oss att få leda vår fantastiska stad och vi ser fram emot att ses framåt!

Mittsamverkan för Vaxholm

ANNONS

Malin Forsbrand, (C)
Ordförande kommunstyrelsen

Michael Baumgarten
Gruppledare (L)

Bengt Sandell
Gruppledare (S)

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.