Din utemiljö är även min utemiljö

Som boende i en äldre villa i Fullersta ser jag hur våra kvarter, Vistaberg och Glömsta, förtätas och förändras.

Det svider en aning när grönområde efter grönområde försvinner. Men jag försöker tänka positivt. Visst behöver vi nya bostäder och visst är husen fina.

Och det tar tid att komma i ordning, det är klart.

Men så går åren och plötsligt inser jag att inte heller denna sommar har man planterat några träd på de där tomterna där man skövlat allt. Tydligen inte hittat någon kulör att komplettera den där omålade delen av huset med i år heller. Inte ens orkat vandra 200 meter ner till lampaffären för att skaffa lampor att sätta på de sorgliga kablar som sticker ut ur staketets stolpar.

Kom igen nybyggare – bidra till att vårt uppvuxna och lummiga villaområde kan få fortsätta vara grönt och skönt. Varför bo i hus om man är ointresserad av att skapa en utemiljö till glädje för sig själv och andra?

Sköt dig själv – tänker du kanske? Tyvärr, det funkar inte i villasamhället, där är vi alla ansvariga för den gemensamma miljö som skapas av våra lappar till tomter. Plantera ett träd i höst och på sikt blir vi åter den gröna oas som du säkert lockades av när du valde att slå ner dina bopålar just här.

Stockholms bästa handelsträdgård har vi också i närheten, de hjälper en nybörjare – jag vet.

Din granne