ANNONS

Dragspelsbussar förstör vår miljö

ANNONS

Under en tid när vi alla är miljömedvetna med elbilar, hybridbilar, bränslesnåla bilar så kan man undra hur det kommer sig att Danderyd kommun tillåter att buss 601 V/H kan få tillstånd att köra de långa dragspelsbussar i Nora/Djursholm.

Vilken miljöpåverkan har inte dessa dragspelsbussar jämfört med den normala bussen? Hur ofta ser vi inte dessa stora bussar förstöra våra gator, trottoarer, vägskyltar med mera? Gatorna är inte dimensionerade för denna stora buss som har en stor negativ påverkan på miljön – speciellt då bussen går tom en stor del av tiden. Visst klarar vi oss mycket väl med en ”vanlig” buss.

Sedan hjälper det inte att det finns bussförare som kör som busar och tror att de äger trafiken. Dessvärre så är det ofta bussarna, lastbilarna och taxibolagen som inte håller sig inom hastighetsbegränsningarna inom kommunen, speciellt vid 30-zonerna. De är konstant stressade och kör ofta för fort, visar ingen respekt utan tycker att de alltid har företräde.

Det är inte klokt att inte kommunen ställer högre krav på Arriva/SL. Visst är det så att kommunen är beställare? Man kan tycka att det är dags att kommunen agerar.

Lyssna på vad vi Danderydsbor vill och inte vad Arriva säger att ni ska göra.

Man önskar att miljö- och tekniska kontoret i Danderyds kommun tar tag i detta problem och hjälper oss få en miljövänligare och stressfri kommun.

Danderydsbo