ANNONS

”Ta droghandeln 
i Rönninge på allvar”

piller
Enligt insändarskribenten "Arg!" förekommer droger och droghandel i Rönninge centrum, kring sjön Flaten och vid Nytorpsskolan.
Nu är det dags för polis, kommun och vuxenvärld att öppna ögonen menar skribenten.
ANNONS

”Användningen av party­droger, som cannabis, hasch, ecstasy och amfetamin blir allt vanligare och betraktas idag som tämligen ”normaliserat” bland ungdomar.

Droganvändning, i vilken omfattning den än förekommer, riskerar att leda till beroende, förstörda relationer, oreparerbara skador på kropp och själ samt livslång kriminalitet.

Media har en förkärlek för att framställa droghandel och droganvändning som en utmaning begränsad till förorter kännetecknade av utanförskap och kriminalitet. Så må kanske vara fallet, men om det säljs och brukas mer frekvent i dessa, så är det lika oroande att att det säljs och brukas bland skolungdomar i förorter befolkade av mer välbärgade invånare. Rönninge i Salems kommun är ett exempel på det senare, där droghandel och droganvändning förekommer mer eller mindre öppet varje dag bland ungdomar i Rönninge centrum, kring sjön Flaten och vid Nytorpsskolan.

När ska Salems kommun, lokalpolisen och den lokala vuxenvärlden få upp ögonen och ta den mer eller mindre öppna droghandeln och droganvändningen bland ungdomar 
i Rönninge på allvar?”

Arg!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.