ANNONS

Ge duvorna respit tills lösning finns

Upplands väsby duvor kolonilotter brevduvor
Duvhänget i Smedby koloniområde hotas av vräkning.
Ge brevduvorna i Smedby koloniområde dispens tills en ny lösning hittats, menar insändaren.
ANNONS

Smedby koloniområdes styrelse agerade för något tio­tal år sedan uppenbart utanför de ramar de hade fått sig tilldelade. Man har tillåtit expansion på kommunens mark.

Om det skett med berått mod, eller på grund av aningslöshet eller inkompetens är svårt att avgöra nu, men nog måste man anse att kommunen är delaktig. Tjänstemännen kan inte bara sitta bakom sina skrivbord och godkänna respektive avvisa bygglovsansökningar, utan ha lite koll på vad som händer, åtminstone i kommunens centrala delar.

Att man nu uppmärksammats på att koloniföreningen expanderat på mark som enligt detaljplanen avses utnyttjas på annat sätt är ett faktum, och då får man väl se till att rätta till den saken. Men att plötsligt, och med bara ett par månaders varsel vräka hyresgäster, utan hänsyn till konsekvenserna för dem, är minst sagt oanständigt. Lite extra hänsyn borde också vara på sin plats med tanke på att djur (brevduvor) berörs.

Det är naturligtvis pinsamt för kommunen att beslås med delansvar i ett missförhållande, men saken blir inte bättre av att man lägger hela skuldbördan på den andra parten, och kräver omedelbar rättelse av en process som spårat ur under minst tio år.

En rimlig lösning är att ge dispens åtminstone i ett år, och under tiden finna lösningar. Om det innebär justering av kommunplanen, eller alternativa platser för berörda kolonihyresgäster måste utredas.

För övrigt anser jag att anonyma skvallerbyttor är ömkansvärda. Gör något rakryggat i stället.

Harald Akselsson

 

Insändaren är en kommentar till artikeln ”Sveriges snabbaste brevduvor tvingas flytta från Smedby”.

ANNONS

Sveriges snabbaste brevduvor tvingas flytta från Smedby

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.