Duvorna skrämmer bort kunder i centrum

Jag tycker att det är märkligt att man tillåter folk att mata duvorna i Högdalens centrum. Det är väldigt otrevligt att ha närgångna fåglar omkring sig och man vet inte vad det kan tänkas bära på för sjukdomar, parasiter eller dylikt.

Det är också konstigt att inte butiksägarna reagerar då matningen även drar till sig råttor som kan ta sig in i butiker och så vidare. Jag vet inte hur centrumet är organiserat, men i andra centrum vet jag att det med jämna mellanrum hålls möten då företagare och andra involverade diskuterar aktuella frågor och ventilerar åsikter, aktiviteter och annat.

Om jag hade butik i centrum skulle jag föreslå ett matningsförbud samt en hänvisning till lämplig plats för matning utanför centrumområdet!

En annan sak som är jobbig är att försäljare tillåts ”hoppa på” oss besökare. Eftersom centrumet består av en huvudgång så tvingas man passera försäljare vid exempelvis mobilaffären och även om man nästan trycker sig längs väggen längst bort när man går förbi så är de ”på” en med någon fråga om telefonbolag eller dylikt. Sedan när började man med inkastare i affärerna? Jag tycker det känns väldigt olustigt att bli påhoppad och ibland är det flera olika företag längs gången. Det har hänt att jag åkt till ett annat centrum tack vare detta och förmodligen är jag inte ensam.

Hur kan ni handlare tillåta att kunderna skräms bort av försäljare och riskera att hälsovårdsinspektörerna hittar råttbajs och parasiter vid era verksamheter? Trivseln i centrum borde ligga i ert intresse!

Häpen besökare

Närgångna fåglar är otrevligt, anser skribenten.arkivbild

Jag tycker det känns väldigt olustigt att bli påhoppad.