ANNONS

Eleverna kan inte tvingas att äta

ANNONS

Elever slänger mycket mat i skolorna på grund av att de inte gillar den. Lärarna säger att man ska smaka på allt, men de flesta känner av att de inte gillar just de maträtter som skolan serverar. Att försöka tvinga barn att äta något som de inte tycker om är inte heller rätt.

Skolorna borde försöka göra mat som barnen gillar. Då skulle man inte heller slösa pengar på onödiga maträtter som ändå ingen äter.

Jag tycker att barnen skulle få säga vilka maträtter som de tycker om och tycker lite mindre om. Självklart kan inte barnen säga att de skulle vilja äta pommes frites hela tiden utan något som är bra för kroppen och gott för magen. Några barn äter inget alls under dagarna, därför kan man till exempel skaffa en cafeteria eller något liknande där det kan säljas mackor och så vidare. Men först och främst behöver skolorna bättre mat. Eftersom barn måste fungera på ett bra sätt och tänka smart måste de äta bra och nyttig mat. Gör därför något åt saken och få alla att må bättre! För barnen kan inte gå och svälta alla veckorna. Alltså bättre mat behövs!

En tjej i 7:an från Ribbyskolan

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.