Eleverna vill göra prao

Jag är en kille som går i åttan och som är väldigt upprörd att ni har valt att ta bort prao. Det är en sak varje ungdom borde få uppleva under sin skolgång då det är ett bra tillfälle att få uppleva hur det är att arbeta på en arbetsplats. Inte bara jag utan många ungdomar i Sollentuna vill ha tillbaka prao av olika skäl: Vissa vill ta en paus från allt skolarbete, andra vill ha bra cv vilket ger stora fördelar att när man letar jobb. Jag är en kille som vill ha en paus från alla läxor och alla prov men också få ett bra cv och kunna jobba med något som jag kanske vill syssla med i framtiden.

En annan sak som är bra med prao är att om man jobbar två veckor under skolterminen så kan man få ett erbjudande om att få ett jobb under sommaren.

Jag förstår att skolor inte vill bli stämda för att ungdomar skadar sig på en arbetsplats, men eftersom jag aldrig sett någon tidningsartikel om att en ungdom har gjort sig illa på arbetsplatsen den har jobbat på så tycker jag att man kan ta den risken och fortfarande ha kvar prao.

Om man tar tillbaka prao så kan eleverna se om de känner att det yrket inte var ens grej så har man tid att byta inriktning, i stället för att ta en risk att efter gymnasiet få ett jobb som efter en tid visar sig inte vara så roligt. Då måste man spendera ännu mer tid på ett universitet på kurser som kostar pengar och tid. Snälla, ta tillbaka prao.

Martin Blomdahl