Empati i trafiken, var tog den vägen?

Jag kör buss i SL-trafiken och kör runt i Järvaområdet till och från med vissa linjer. När den första snön föll upptäckte jag runt Rinkeby-Tensta att det vid rondeller med räcken samt skarpa kurvor blev det en hel del avåkningar.

Då tänkte jag, när kommer den stora smällen? Jo, dagen efter i samma område hade man kedjekrockat och blockerat mer eller mindre hela infarten till Rinkebysvängen. Jag ser dagligen att trafiken blivit hårdare och att man hellre tar en chans än att visa hänsyn och hjälpa varandra på traven. Tänk dig själv när en buss stor som tusan ska byta fil, och blinkar för att avisera filbyte och sakta men säkert försöker komma över till den position som krävs för att komma till rätt destination och bilarna bara i hög fart korsar och tvärsar för att komma fram först, och sen orsakar ett mindre(större) stopp i trafiken för att det var minst tre filer som skulle överkorsas som då innebär inbromsningar för övriga som tänker i trafiken och inte vill ha en skada.

I regel har i princip alla en alltför hög hastighet och läser inte hur trafiken ser ut vid vissa korsningar utan forcerar som ”här kommer jag – håll undan”.

Tänk efter lite innan, för du tjänar minimal tid men orsakar mer skada än nytta. Le och hjälp varandra, det uppskattas mer, Tack för ordet.

Big Red