ANNONS

En björntjänst att lägga ner väl fungerande verk

ANNONS

Då jag blev myndig i början av 1970-talet, var Sverige ett välordnat rike. Vi hade ett hela folkets SJ som gick sommar och vinter. Vi hade ett fungerande Postverk där man kunde skicka och hämta paket och brev där man bodde. Eller ta ut pengar med Postsparbankens motbok om man hade konto där.

Jag fick just en avi att jag fått paket från en klubb som jag är medlem i. Hämtas på ICA Kvantum i stadsdelen Larsberg.

Samtidigt fick min fru en motsvarande avi att hon hade sitt paket från Yves Rocher att hämta – hos videobutiken i Baggeby.

Vi har vanligen inget ärende till dessa stadsdelar, bara till Lidingö centrum men där har ju postkontoret försvunnit för länge sedan. Stadsbiblioteket finns dock kvar så i dag springer jag runt, runt, runt för våra ärenden.

Lidingöbanan fungerar åtminstone bra, organisationen har väl varit för liten för att styckas i fyra–fem bolag som sin rikstäckande ”storasyster”. Ett tack för det till storebror Staten, som hackar sönder väl fungerande nationella verk i nyliberalismens, eller möjligen rövarkapitalismens, anda. Fast det är väl vi som är idioterna som gav er mandat till det, i fria val.

Tänkte förresten, då jag ändå var ute, växla in lite euro inför nästa kryssning till Estland. Det blev att åka till stan. Ingen av affärsbankerna i Lidingö centrum tillhandahåller kontanter mera! Den enda glada är min husläkare, då jag äntligen blir tvungen till lite motion.

Martin Hillebard i Gångsätra

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.