En hundpark skulle skapa många möten

Fixa en hundpark i Åkersberga!

Jag läste rätt nyligen i tidningen att Österåkers kommun är en av de hundtätaste kommunerna i Sverige. Kul, tycker jag, som själv har hundar. Då är ju min tanke om att ordna med en hundgård/hundpark inte helt fel.

Tänk vad trevligt det skulle vara att gå till en stor inhägnad hundpark och träffa andra trevliga hundägare med sina glada och lekfulla hundar.

Tänk vad många kontakter som skulle skapas – både bland hund-ägarna och bland hundarna.

Tänk vad alla hundägare som kanske vill flytta ut ur storstaden Stockholm, skulle tycka det var trevligt att flytta med sina hundar till Österåker, för att ”där har de ordnat så fint för hundar och hundägare”.

Och tänk vad trevligt för alla hundrädda och hundhatare, som kanske slapp vara rädda för lösspringande hundar lite här och där. För de lösspringande hundarna skulle vara i hundparken tillsammans med de andra lösspringande hundarna!

Ett förslag på var hundinhägnaden skulle passa är vid skatebordparken. Där finns en väldigt stor gräsmatta där en del skulle kunna inhägnas. Några bord och stolar skulle också vara trevligt att ha där, för vi hundägare skulle kanske vilja sitta och ta en kopp kaffe tillsammans med våra nyfunna hundägarvänner när våra hundar lekte och nosade varandra i bakarna.

Så: fixa en hundpark i Åkersberga! Tack på förhand.

Insändarskribeten vill ha en hundgård i Åkersberga.