En underbar känsla när jag kopplade ner

Tänk dig att du stänger av både datorn och tv:n och varken surfar på mobilen eller pratar i den.

Kanske svårt att tänka sig? Kanske känns det tråkigt?

Jag surfar jämt på datorn när jag är ledig. Det har blivit ett sätt att leva och jag har tyckt om det. Men i dag tänkte jag annorlunda.

Jag hörde om skärmförbud för föräldrar på nyheterna och tänkte att det kanske man skulle prova. Så jag stängde av datorn och började dansa fritt i lägenheten till radion. Det var jättehärligt. Jag tänkte: Varför har jag slutat med det?

Senare på kvällen satte jag mig tillbakalutad i soffan och lade upp fötterna på soffbordet. Satt sedan där och tittade ut på björkarna utanför och bara var. Nästan inga tankar kom heller. Jag bara satt där och tittade. Det var helt fantastiskt. Så rofyllt och härligt. Att bara finnas och vara. Att inte göra någonting. Att bara vara i nuet. Det var helt underbart.

Senare i veckan fortsatte jag att inte sitta så mycket framför datorn. En dag dammade jag av mina gamla cd-skivor och satt och lyssnade på dem. Jätteroligt.

En annan dag satte jag mig på en sten mitt i skogen. Satt där och tittade på grönskan och naturen och ett otroligt lugn infann sig igen inom mig. Och en annan dag satt jag i centrum och fikade helt själv. Jättehärligt.

Vad jag försöker säga är att det är helhärligt att inte bara sitta vid datorn. Att koppla ner och göra andra saker. Det är roligare än man tror. Livet kan ju inte bara gå ut på att sitta framför datorn eller tv:n hela tiden.

Prova själv med skärmförbud och se vad du tycker. Du kanske också tycker det är roligare än du trodde.

Ha nu en fin sommar och ta vara på den.

Lisa

Skribenten rekommenderar alla att stänga av dator, tv och mobil och bara njuta av friden.foto: mostphotos

En dag dammade jag av mina gamla cd-skivor och satt och lyssnade på dem. Jätteroligt. En annan dag satte jag mig på en sten i skogen.